Minusta

Emma Vähäsöyrinki

Moikka! Olen 23-vuotias Oululainen opiskelija. Opiskelen media-alalla ensimmäistä vuotta. Olen valmistunut vuonna 2016 yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi käytyäni Kempeleessä Logistiikan perustutkinnon. Sen jälkeen olin useamman vuoden työelämässä. Töitä olen tehnyt lukuisissa eri firmoissa ravintolan tarjoilijana tai siivoojana. Viime vuoden keväällä kaipasin muutosta elämään. 

Olen aina mennyt haasteiden perässä ja kokeillut uusia asioita. Kaikki ajokortit ajettuani valtasi kuitenkin tyhiö, että tätä minä en halua tehdä. Noin vuosi valmistumisen jälkeen pääsin mukaan upeaan tanssijoukkueeseen, joka toi kipinää elämään. Edelleen tanssin samassa joukkueessa. Kaipasin kuitenkin jatkuvasti vaihtelua ja vaihdoin eri firmoja ja myös asuinpaikkaani. Viime vuonna päätin, että nyt lähden uudestaan opiskelemaan enkä hetkeäkään pohtinut, että minne. 

Hain siis media-alalle. Mistä sitten tämmöinen päätös, kun mikään aikaisempi ei viittaa, että suuntautuisin tälle alalle?

Ylä-asteella kävin jopo-luokan, jossa käydään noin 7-8 työharjoittelua opiskelun aikana. Kolme niistä  suoritin Rantalakeus-lehdessä, Oulun kaupungin teatterilla ja tervemediassa. Arvioni olivat erinomaiset ja olinkin varma, että päädyn hakemaan media-alalle ja ehkä jopa journalismiin myöhemmin. Kirjotinhan jo oikeita artikkeleitakin silloin. Toisin kuitenkin kävi.

Ja jos tästä mennään ihan varhaislapsuuteen niin kirjoitimme useamman lehden serkkuni kanssa, kuvasimme lukuisia tanssivideoita ja keksimme koreografioita. Kyseinen serkku työskenteleekin tänäpäivänä media-alalla. Sanotaanko näin, että minä lähdin kokeilemaan omia rajoja. Otin kuitenkin opiskelusta kaiken irti ja kävin kolmen viikon työharjoittelujakson sloveniassa. Ala-asteella edustin meidän koulua Helsingin parlamentissa ja olin aina osa ala-asteen oppilaskuntaa. Olin hyvin esiintyvä ja valovoimainen persoona. Esiinnyin 1-9 luokkaan asti aina. Ylä-asteen valinnaisiin kuuluikin ilmaisutaito ja musiikkiliikunta. 

Nykyään olen paljon varovaisempi, mutta edelleen todella iloinen ja huumorintajuinen. Esiinnyn harvoin ellen tanssi ja olen löytänyt muita kanavia tuoda ajatuksiani esille ja yleensä ne ovat videot, joilla pystyn puhumaan. Kirjoittamalla pystyn myös tuomaan ajatuksia helposti esille. Olen kova ideoimaan. Tulevaisuudelta toivon työskentelyä musiikkivideoiden parissa myös tapahtumasuunnittelu kiinnostaa. Vanhetessa olen saanut kärsivällisyyttä ja oppinut pysähtymään. Arvostan myös aikaa. Perhe- ja ystäväsuhteet ovat minulle tärkeitä. Jokainen tarina ja maisema synnyttää aina uusia ideoita.