Yleiskatsaus

Tässä hieman tietoa erilaisista tehtävistä mitä on ollut. Kaikista tehtävistä ei ole tulossa omaa artikkelia, mutta suurimmasta osasta kyllä.

Olemme saaneet photoshop ja indesign tutorial tehtäviä, joista on selvinnyt perusasiat. Niiden avulla ollaan päästy tekemään sitten mm. edelliset 8-kuvakoon järjestelmä tehtävä sekä lehden kansi työ. Myös tekijänoikeuteen liittyviä tehtäviä on käyty läpi ja sen jälkeen suoritettu kopiraittila-sertifikaatti.

Yksi ensimmäisistä tehtävistä on ollut kirjoittaa omapolku vaihe vaiheelta: menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus, sekä tehdä kutsumuskartta. Nämä tehtävät ovat antaneet vähän suuntaa siihen, että mitä tulevaisuudelta odottaa ja mitkä on niitä omia heikkouksia ja vahvuuksia. En näitä edellä mainittuja tehtäviä tänne laita, mutta tämmöinen päiväkirjamainen tapa kertoa pitää minut myös ajantasalla menneistä tehtävistä.

Muita tehtäviä on ollut mm. videotehtävät. Erittäin opettavaisia videoita youtubesta suoraan alan ammattilaisilta, jotka sitten katsottiin läpi ja tehtiin niihin liittyvät tehtävät. Niistä oppi todella paljon valokuvauksesta, videokuvauksesta, rajauksista, linsseistä, valoista ja paljosta muusta. Sen jälkeen oli valokuvaus ja kamerankäyttö testi. Näihin videoihin liittyen annettiin myös b-roll video -tehtävä, josta näetkin pätkää minun etusivullani. Tästä b-roll videosta tulee tänne oma artikkeli myöhemmin, jossa kerron enemmän.

Valokuvauksesta ollaan tehty muistiinpanoja suoraan yhdessä, mutta myös yksilötehtävänä digikuvalehden kamerakoulu artikkeleista, jotka ovat myös olleet opettavaisia. Odotan hieman ehkä pääseväni enemmän valokuvaamaan ja opettelemaan käytännössä kaikkia mitä on teoriassa jo jotenkin hanskassa. Jonkin verran olemme valokuvanneet. Muutamia studiokuvauksia on jo takana, passikuvien ottoa ja powerpoint töitä ensimmäisistä valokuvaus harjoituksista, mutta niistä myös artikkelia luvassa.

Olemme tutkineet visuaalisia ilmeitä ympäristössä. Otimme kuvia logoista ja mietimme mitä ajatuksia ne meissä herättää. Samalla myös kävimme havaintoon ja tulkintaan liittyviä asioita läpi. Mitä kuvassa oikeasti näkee tapahtuvan ja mitä voisi luulla siinä tapahtuvan.

Tässä nyt hieman tietoa menneistä tehtävistä.