Autoja ja ongelmia

Otsikosta päätellen voisi kuvitella, että autot ja autojen ongelmat liittyvät jotenkin asiaan. Yleensä se on näin ollutkin, mutta tälläkertaa auto ei ollut se joka niitä ongelmia aiheutti.

Lähdettiin isoveljen kanssa kuvaileen hänen Audiaan. Aluksi tarkoituksena oli etsiä hyviä kuvauspaikkoja Kempeleen kylältä. Päätettiin kuitenkin suunnata lapsuudenkodin viereen Juurussuolle eli keskelle metsää, koska samalle päivälle olin varannut itselleni gimbaalin kokeiluun, joten päätettiin auto kuvien jälkeen lähteä videokuvaamaan crossilla ajoa.

Saatiin Audi kuvat otettua, vaikka alue tuntuu jo hieman tylsältä. Samat metsät rymytty lapsena ja aikuisena kameran kanssa. Samaan aikaan Audi oli sen verran matala, että hirvitti millon jäädään hiekkaan tai johonkin kantoon kiinni. Kuvauspaikatkin jäivät melko vähäisiksi. Olin varannut myös 14mm objektiivin kokeiluun ja aika paljon sillä kuvasinkin. Kuvathan tulivatkin vain omaksi iloksi eikä tästä mitään palkkiota sovittu. Oikeastaan kummallakaan ei varmaan ollut parempaa tekemistä.

Kuvien jälkeen siirryttiin videokuvaamaan. Päivä oli jo pitkällä ja molemmat väsyneitä. Muutaman kerran isoveli ajoi sen saman reitin linjojen alta ja minä treenasin gimbaalilla. Pätkät olivat rehellisesti sanottuna hirviää katsottavaa. Gimbaalista opin sen, että sillä ei ekana kannata lähtä treenaamaan nopeaa liikettä. Muutaman kivankin pätkän sai otettua, mutta en kuitenkaan ollut kovin tyytyväinen suoritukseen.

Kuvien editointi toi taas uusia haasteita. Autokuvaus on ihan uusi asia mulle ja huomasin, että kaikki maailman värit aaltoilee kuvissa konepellissä ja kyljessä. Lightroomissa sitten, kun alkaa värejä säätää nii sitä saa äkkiä kaiken pieleen. En muutenkaan tiennyt yhtään minkälaista tyyliä haluan. Toki aluksi mietittiin jotain syksyistä/ruskaa, mutta sitä olisi pitänyt olla jo kaksi viikkoa aikaisemmin kuvaamassa. Sitten päätin, että okei teen mitä pystyn ja sitten muokkailin eri versioita ja tallentelin niitä driveen isoveljen nähtäville. Kuvia oli loppujen lopuksi aika paljon ja näin jälkeenpäin ajateltuna olisi riittänyt, kun olisin oikeasti valinnut vain ne parhaimmat ja pysyny niissä eikä niin, että sorkkii vähän jokaista kuvaa. Anyway oppi ja ikä.

Kuvat sain muokattua ja isoveli oli todella tyytyväinen. Sovittiin, että käyn keulakuvat erikseen ja korjaan niistä keulat. No parin kuvauspaikan keulat sainkin korjattua ja lähetettyä kunnes.. Tottakai alle kuukauden vanha kovalevy sano sopimuksen irti ja kaikki monet kymmenet photoshoppia vaille valmiit keulakuvat meni siinä mukana. Vietin osan sairaslomasta suorassa raivossa ja tottakai kaikki mahdolliset mietin, mitä sille kovalevylle voi tehdä. Kävin näyttämässä sitä tutulle, joka ymmärtää niiden päälle eikä se saanut sitä auki. Takuukuitti oli jäljellä ja vein takaisin liikkeeseen ja sieltä sain vastaukseksi, että saan uuden tilalle, mutta sisältö on mennyttä.

Onneksi se oli isoveli ja onneksi tallensin alkuperäiset driveen, mutta kylläkin jpg -muodossa. Sovittiin, että mennään nyt näillä mitä on valmiina ja otetaan joku kerta uusia kuvia vähän uudessa ympäristössä. Toisaalta tästä taas oppineena aina pitää tallentaa useampaan paikkaan! Tälläkertaa en sitä tehnyt, koska ajattelin vain kovalevyn olevan uusi.