Musiikkiesityksen striimaus: Lauluklubi

Tämä on ollut nyt toinen projekti, johon olen lähtenyt mukaan yrityksen myötä. Tässä tehtiin musiikkivideon tallennus.  Olin mukana kuvamiksaajana. 

Projektin suunnitteluvaiheessa käytiin tiimimme ja asiakkaan kanssa palaveria. Siinä kuunneltiin mm. biisit, jotka ovat musiikkiesityksessä. Mietittiin valmiiksi hieman kameranpaikkoja. Keskustelimme myös siitä, että minkä kokoisia bändejä esiintyy ja miten soittimet ja esiintyjät asetellaan lavalle.

Tarkoitus oli saada kuvattua biisien soolot, sekä onnistua kuvanvaihdoissa musiikin tahdissa. Tarkoituksena oli muutenkin saada taltioitua onnistunut paketti niin, että kaikki ovat tyytyväisiä. 

Käytössämme oli kahdeksan kameraa ja kaksi niistä olivat robottikameroita, joita ohjattiin ohjaamosta. Yksi GoPro kamera oli rumpujen yläpuolella. Loput olivat kylmiä kameroita (Sony FS5 tai Sony NX200). Emme vastanneet esityksen valoista. 

Meidän ei tarvinnut rakennella ja asennella mitään ennen keikkaa, koska edellisen esityksen jäljiltä kaikki olivat oikeastaan valmiina. Vaihtelimme tietenkin kameroiden paikkoja jne, mutta muuten piuhat ja muut olivat vedetty valmiiksi. Esityksen jälkeen purimme kylläkin sitten kaikki pois. 

Työtehtävänäni oli kuvamiksata. Onnistuin mielestäni vaihtamaan kuvaa juurikin ohjaajan ohjeiden mukaan, mutta sain vastuuta enemmän vaihtaa juuri oikeassa tahdissa, joka ei mielestäni aivan onnistunut. Siinä olisi parantamisen varaa. Käytin suoraa leikkausta sekä ristikuvaa. 

Ensimmäiseksi kerraksi mielestäni tämä onnistui oikein hyvin. Ohjaajana toimi Vera Lakovaara ja robottikameroista vastasi Juuso Lampela. Tässä lopussa vielä tallennettu keikka.