Hiusyrittäjät mainosvideo

Keväällä päästiin tekemään yhdessä opiskelijakaverini kanssa mainosvideota Hiusyrittäjille. Työhön varattiin paljon aikaa ja työ oli erittäin vaikea. Kuvaukset tehtiin Kempeleen hiushoitola spiraalin tiloissa. Editointi hoidettiin koulun tiloissa.

Tämän työn kautta oppi paljon. Mainosvideo oli tulossa käyttöön ainoastaan sosiaaliseenmediaan, joten video sai olla korkeintaan yhden minuutin pitkä ja se täytyi kuvata pystykuvana. Videoon haluttiin sisällyttää paljon asiaa ja tuoda ilmi ongelmat ja ratkaisut. Tämän mukaan teimme suunnitelman, joka toi tietynlaiset ongelmat editointiin, kun aika oli todellakin rajallista. Käytimme suunnitelmiin todella paljon aikaa ja teimme käsikirjoituksen, kirjoitimme repliikit sekä piirsimme valmiiksi kuvakulmat. Kävimme katsomassa tilat ennen kuvauspäivää. Ennen kuvauspäivää tutustuimme kalustoon. Hyvistä suunnitelmista oli todella paljon apua kuvauspäivänä ja kuvaukset menivät todella näppärästi. Kamera-asetusten kanssa ei tullut juurikaan ongelmia. Tilat saatiin valaistua mielestäni oikein hyvin. Käytimme myös mikkejä kuvauksissa. Näyttelijämme oli oikein reipas, vaikka olikin ensikertalainen.

 

Kalustona käytimme kahta kameraa:  Sony A7 III ja Sony A7S III.  Valona käytimme Aputure LS 300X Bi-Color Light Stormia ja siinä SMDV Speedbox Diffuser 100. Äänityksessä käytimme nappimikkejä Sennheiser EW100 ja kamerassa oli kiinni Sony XLR-K3M.

Töitä ei jaettu juurikaan tai vastuualueita, joka näytti meidän kohdalla toimivan oikein hyvin. Eijan kanssa suunniteltiin, kuvattiin ja editoitiin. Video tekstitettiin myös. Projekti oli oikein mukava toteuttaa.