Monikamerassa työskentely

Monikameran rakentaminen aloitettiin torstaina 14.10 ja sitä jatkettiin perjantaina 15.10. Perjantaina saapuin paikalle vasta puolilta päivin aamuisen oman menon vuoksi, siksi osa rakentamisesta jäi välistä. Rakentaminen sujui hyvin ja rakensinkin lähinnä kamerajalkoja ja dollyn. Katsomoon rakensimme toisen opiskelijan kanssa kameroita ja vedimme sinne virrat. Muuten en oikein päässyt mukaan rakentamiseen. Kyselin biisilistat ja soolot etukäteen, sekä avustin Nooraa loppuplanssissa. Purku tapahtui keskiviikko iltana ja silloin olin hyvin mukana ja avustamassa.

Työskentelin monikamera näytössä:

Maanantaina 18.10 miksaajana

Tehtäviini kuului huolehtia alussa äänet kohdalleen ja sen jälkeen toimia ohjaajan ohjeiden mukaan. Ennen esityksen alkua harjoittelin tietysti laitteella alku- ja loppuplanssien laittoa, sekä ristikuvan käyttöä. Olen miksannut useasti jo aikasemminkin monikameratuotannossa. Suoriuduin tehtävästä mielestäni hyvin.

Tiistaina 19.10 dolly-kamerassa

Tätä ennen olen työskennellyt vain kerran dolly-kamerassa ja mielestäni se on haastava paikka työskennellä. Aikaisemmat kerrat kameroissa ei mielestäni ole mennyt niin hyvin. Tällä kertaa olin tyytyväinen suoritukseen. Virheitäkin sattui. Lavan etuosassa on selkeästi eniten melua, jonka vuoksi osa ohjaajan antamista ohjeista meni kuuroille korville. Kuvasin lavan etuosasta suurimmaksi osaksi laulajia ja oikean puolen soittajia. Lavan etuosassa oli paljon nuotti- ja mikkitelineitä, joten ne olivat useasti laulajan edessä kuvasi sitten sivulta tai kohti suoraa, mutta tämä ei omasta mielestä häirinnyt niin paljon. Kameran liikuttamisen yhteydessä en pystynyt antamaan käyttökelpoista kuvamateriaalia. Kamera on korkealla, salissa on pimeää ja liikuttamiseen tarvitsi kahta kättä. Tämän lisäksi piti varoa jaloissa pyörivää johtoa. Toisaalta koin liikuttamisen olevan tarpeellista, koska olin ainoassa dolly-kamerassa. Pystyin myös kulmasta hakea paremman kuvan soittajista ja edestä paremman laulajista. Lähetyksen nähtyä olin tyytyväinen kamerassa työskentelyyn ympäristöön nähden.

Keskiviikkona 20.10 kuvatarkkailijana.

Keskiviikkona ajattelin aluksi ohjata, mutta siihen oli muitakin halukkaita ja päätin sitten, että menen kuvatarkkailijaksi, koska en ole aikaisemmissa monikameratuotannoissa työskennellyt kuvatarkkailijana. Heti lähetyksen alettua ilmeni ääniongelma. Ääniongelma johtui ilmeisesti jostain johdosta, mutta tässä heti alussa ilmeni kuvatarkkailijan roolin tärkeys. Kuvatarkkailijana meni oikein hyvin. Sovimme ohjaajan kanssa, että voin avustaa vieressä olevaa opiskelijaa, joka työskenteli robottikamerassa. Annoin hänelle välillä ohjeita kuvien rajauksen suhteen.