Musiikkivideo: Tuli palaa vedessä

Roosa Maria - Tuli palaa vedessä

5/5

Ensimmäinen Ny-yrityksen myötä tehty musiikkivideo. Saimme työtarjouksen opettajamme kautta. Otimme projektin ilomielin vastaan Vera Lakovaaran kanssa. Yhteistyö sujui moitteitta ja alustavat suunnitelmat saatiin nopeasti käyntiin. Tämän projektin yhteydessä tuli tosi paljon kaikkea uutta asiaa mitä piti huomioida. Mitä asiakas haluaa? Mitä me voimme tarjota ja ehdottaa? Ja miten me onnistumme suunnitelmassamme? 

Lähdimme aluksi tietenkin selvittämään kaikki toiveet asiakkaalta. Sovimme aikataulut myös. Päätimme, että musiikkivideo toteutetaan alusta loppuun asti studiossa. Sen myötä heräsi kysymyksiä, miten saamme musiikkivideoon mielenkiintoa, kun location ei muutu. Päätimme, että luomme mielenkiintoa siihen valoilla ja savulla, sekä leikkaustahti nopeutuu loppua kohden. Valojen värit punainen ja sininen tulivat ensimmäisenä mieleen musiikista. Kävimmekin useamman kerran studiossa treenaamassa pelkästään valoja.  

Valoissa päädyttiin käyttämään Aputuren Light Stormia päävalona ja siinä speedboxia, sininen ja punainen valo tehtiin Nanlite PavoTubeilla ja hiusvalo osoitettiin myös laulajan takaa ylhäältä yhdellä Light Stormilla. 

Ennen musiikkivideon tekoa selvisi, että lipsyncin teko voi olla haastavaa toteuttaa. Pehmeyttä siihen saisi, kun kuvattaisiin videota artistin laulaen sitä nopeutettuun tahtiin ja myöhemmin editointi vaiheessa hidastaisimme sen oikeaan nopeuteen. Näin myös teimme. 

Musiikkivideo onnistuikin todella hyvin alusta kuvausvaiheeseen asti. Editointi vaiheessa alkoi ongelmat, joita ei osattu odottaa. Ensimmäisen editointi työpäivän jälkeen keskeneräinen työ editointiohjelmassa hukkasi kaikki klipit ja korvasi aikajanan klipit väärän kameran klipeillä. Tästä seurasi tunnin kestävä epätoivo. Lopulta löysimme yhden tiedoston, joka oli täydellisesti oikein ja saimme hengähtää helpotuksesta. Seuraavana päivänä seitsemän tunnin leikkauksen jälkeen kovalevy tippui tietokoneen päältä noin.15-20cm matkan ja alkoi piippaus. Kohta selvisi, että kovalevy oli mennyttä ja kaikki tiedostot sieltä kadonneet. Olimme onneksi tallentaneet eilisen jäljiltä työn moneen paikkaan, mutta sen päivän leikkaustyö meni siinä. Päästiin nopeasti kuitenkin siihen pisteeseen missä olimmekin ja siltä päivältä saimme hyvin aikaseksi, vaikka kovalevy jäi harmittamaan toden teolla! Seuraavan päivän onneksemme kesken viimeistelyn jouduimme vaihtamaan tilaa. Voi ajatella, että se oli pientä, mutta kyllä se jo siinä vaiheessa tuntu, että mitä vielä. 

Saimme kuitenkin musiikkivideon pakettiin aikataulussa ja asiakas oli tyytyväinen. Pieni korjaus vielä tehtiin myöhemmin. Kyllä tämä projekti on opettanut sen, että kansiorakenteet pitää olla täysin kunnossa, työtä pitää tallentaa koko ajan useampaan paikkaan ja kovalevyjä säilytetään, kun kukkaa kämmenellä ja tiedostot kannattaa olla jossakin muualla myös tallessa.

Kaikesta huolimatta tämä on ollut ehdottomasti mukavin projekti missä olen ollut mukana ja tätä haluan lisää!