Taitajat 2021

Olin mukana keväällä Taitajat 2021 tapahtuman päästudio lähetyksessä. Tehtäväni oli seurata jokaista livelähetystä ja poimia sieltä parhaita paloja mm. haastatteluja.

Taitajissa seurattiin yhtäaikaisesti eri alojen ammattilaisia kisaamassa ja lähetyksessä niitä pyöri yhtäaikaa noin neljältä eri alalta ja aina tunnin välein vaihtui lajit. Päivät olivat suurinpiirein 8 tuntia pitkiä.

Tietenkin lähetykseen sitten laitettiin näitä pätkiä, joita valitsin sieltä. Käytössäni oli laite nimeltä Mira, sillä pystyi pysäyttämään ja kelaamaan kuvaa. Myös leikkaamaan haluaman pätkän ja sitten se tallentui järjestelmään, joka oli katsottavissa ohjaamossa. Tämän lisäksi päivitin myös google docsiin mitä klippejä löytyy milläkin nimellä.

Päivät olivat kivoja ja hommat sujuivat hyvin. Tottakai laite oli minulle uusi ja teimme yhteistyötä vieressä istuvan graafikon kanssa. Haastetta toi myös neljän lähetyksen seuraaminen yhtäaikaisesti.

Taitajaa kuvattiin kolmena päivänä ja sitä seurattiin ympäri maailmaa. Tänä vuonna Oulu hoiti järjestelyt. Ennen studiolähetystä kävimme kuvaamassa taitajien alkukisoja/semifinaaleja myös, jotka jps production striimasi.