Tanssiprojekti

Kaikki alkoi kesäkuussa 2021. Tapasimme parhaan ystäväni/serkkuni Heidin kanssa. Heidi kertoi, että meitä oli pyydetty esiintymään yllätys 50-vuotis synttäreille. Synttärisankari oli siis Heidin isä. Innostuin tietenkin heti ja aloin miettimään mahdollisia biisejä jne. Aluksi tämä ideahan jäi sitten hautumaan, mutta se nostettiin uudestaan pöytään heinäkuun lopulla. Olemme pitkään jo tanssineet Heidin kanssa ja ennen minkäänlaista kokemusta tanssista teimme esityksiä ihan pikkutyttönä, joista on videoita eri sukujuhlista. Videot ovat hauskoja eikä tanssikaan kovin yhteen mene, niin ideahan lähti, että tehdään ns. comeback näin ainakin 15 vuotta myöhemmin.

Ensimmäinen haaste oli musiikin editointi. Valitsimme biisit ja suurinpiirtein kohdat missä vaihdot tapahtuisivat. Aluksi olimme valmiita maksamaan oikealle tekijälle, että hän miksaa sen meille. Kiire kuitenkin alkoi tulemaan eikä biisiä kuulunut, joten aluksi minä otin tuumasta toimeen ja aloin tekemään biisiä. Tämä vaati auditionin opettelua ja lukemattomia tutorial videoitahan siinä tuli nähtyä. Biisiä jatkettiin sitten myöhemmin yhdessä ja Heidi editoi sen sitten loppuun. Biisiä myös korjailtiin vielä myöhemmässä vaiheessa.

Biisi oli valmis ja sovimme treeniaikatauluja. Treenasimme vähintään kaksi kertaa viikossa ja monesti kolmesti. Joka treenikerralla koitimme saada yhden osion valmiiksi. Jaoimme hieman tehtäviä niin, että toinen keksi jonkun osion/toinen toisen ja opettaa sen seuraavissa treeneissä. Ylläpidimme samaan aikaan myös yksityistä instagram -tiliä, johon laitoimme treenivideoita ja korjasimme virheitä kommenttikenttään. Treenikerrat tuplaantuivat loppua kohden, jotta koko esitys saadaan purkkiin ajallaan.

Kävimme tutustumassa juhlatilaan ja mittailimme tiettyjä askeleita ja laskeskeltiin kuin paljon tarvitsemme tilaa. Katsottiin ennakkoon pistorasia paikkoja. Otettiin huomioon kynnykset/lattiamateriaali ja tsekattiin löytyykö valkokangas ja minkä kokoinen. Yhden kerran tanssimmekin keskeneräisen esityksen.

Treenasimme loppuajasta paljon ja aloimme rajaamaan treeneissä esiintymisalustaa oikean kokoiseksi. Piti myös miettiä meidän esiintymisen sisääntulo. Olimme päättäneet comeback esiintymisellämme muistuttaa hieman 15 vuoden takaista esitystä, jossa kävimme papan rakentaman puuteline/lakana viritelmän takana vaihtamassa vaatteet. Aioimme tehdä sen saman myös tälläkertaa. Se vaihto oli huomioitu biisissä ja siihen vaihtoon haluttiin videotykistä video. Seuraavat hoidettavat asiat olivat videotykki ja valot. Onneksi koulun kautta sain helposti hoidettua ne ja myös kamerat/jalustat niin voidaan hoitaa myös juhlavieraiden kuvaus.

Videotykin tehosta ei ollut tietoa, mutta tiedossa oli, että juhlatila on valoisa. Niimpä varauduimme jätesäkeillä, jotta voidaan tarvittaessa peittää ikkunat. Myöhemmin ilmeni, että videotykki oli oikein tehokas eikä jätesäkkejä tarvi.

Kun kalustoasiat olivat kondiksessa, oli vuorossa shoppailureissu. Kävimme ostamassa itsellemme esiintymisvaatteet.

Esiintymisemme alkuun oli myös suunniteltu video. Heidi editoi comeback videon, jossa esiinnymme pienenä. Vaatteidenvahdon kohdalle oli myös tulossa video. Olemme sen verran kuitenki huumorityyppejä molemmat, että päätettiin kuvata lyhytmuotonen musavideo, joka aiheuttikin hilpeyttä pääpäivänä. Tämäkin video kuvattiin vaan treenien yhteydessä. Heidi editoi meille useasti myös treenipäivän jälkeen fail-videon ja laiteltiin niitä illasta aina omiin someihimme. Esiintymisviikolla treenasimme joka päivä ja pääpäivä oli syyskuun 11.

Pääpäivänä menimme heti aamusta. Hoidimme juhlatilan koristelun ja pöytien asettelut. Tarkistimme, että kaikki kalusto toimii niin kuin pitää (musiikki,videot, valot jne.) Vedimme kerran esityksen alusta loppuun. Sen jälkeen kotiin ja aikaa valmistautua oli noin yhden tunnin verran. Päivä meni todella nopeasti ja esitys saatiin pidettyä ilman ongelmia. Ihan huikea oma projekti.

Päätimme, että kuvataan tästä vielä oikea video. Varasimme koulun ison näyttämön ja hieman valoja. Vera tuli kuvaamaan. Tällä hetkellä editoimme vielä Veran kanssa videoa ja se tulee tänne nähtäville myöhemmin. Sitä ennen pääsette nauttimaan tästä minun tekemästä trailerista.