Uneton 48 docs.

Osallistuimme vuoden alussa talvella Uneton 48 docs kilpailuun. Kilpailussa kuvataan 48 tunnissa dokumentti, editoidaan se ja lähetetään oikeassa muodossa kilpailuun. Kilpailun alussa jokainen osallistuja saa teeman ja sen pohjalta dokumenttia lähdetään toteuttamaan. Osallistuimme kilpailuun ryhmänä Overestimated Productions. Olenkin kertonut tästä sketsiporukasta jo aikaisemminkin.  Ryhmän instagram tiliin pääsee tutustumaan alla olevasta painikkeesta.

Uneton oli uskomattoman hieno kokemus ja kilpailussa olikin selvästi kilpailijoita jo aikaisemmilta vuosilta. Kilpailuun täytyy ennakkoon ilmottautua ja osallistuminen maksaa jonkin verran. Koulu maksoi meidän puolesta osallistumismaksut. Ja tietenkin kaikki kuvauskalustot saatiin koulun kautta. Tässä projektissa lähdetään jo ennen kukon laulua liikkeelle ja tehdään töitä myöhään, jotkut eivät varmasti kerkeä edes nukkumaan. Tässä on hyvä mahdollisuus lähtä haastamaan ryhmätyötaitoja ja muutenkin itseään. Jos kyseinen kilpailu kiinnostaa enemmän niin paina tosta alhaalta niin pääset kilpailun sivulle.

Saimme dokumenttiin aiheeksi lukon. Olimme jo tietenkin etukäteen suunnitelleet mahdollisia vaihtoehtoja, joita olisi helppoa upottaa teemaan kuin teemaan. Halusimme vedota dokumentillä ihmisten tunteisiin ja ottaa mahdollisimman rehellinen ja suomalaistunut aihe, joka varmasti koskee monia.  

Jaoimme roolit vikkelästi ja heti eka iltana teimme koko viikonlopulle aikataulut. Käsikirjoitimme yöhön asti ja suunnittelimme seuraavan päivän kuvauspaikat. Koko viikonlopun aikana olimme tosi reippaita ja olimme sunnuntaina jo ennen aikoja valmiita. Lauantain kuvauspäivä oli todella tuskallinen johtuen erittäin hyytävän kylmästä ilmasta. Pakkasta oli ja tuuli oli todella petollinen. 

Minun tehtäviini kuulu äänet, valot ja kuvaus. Tuli kuitenkin jonkun verran sekaannuttua myös käsikseen ja editointiin heitettyä pari ideaa. Tässä työssä varmasti jokaisella oli sanottavaa jostakin ja toisia autettiin. Koko viikonlopusta editoin behind the scenes videon, jonka kautta pääset suoraan sukeltamaan itse meininkiin. 

Pakko kehua tätä jengiä, jonka kanssa tehtiin hommia. Juuso hoiti uskomatton reippaasti editointi hommat, Tonilla on kertynynt jo niin paljon taustaa näyttelystä ja käsikirjotuksesta, että sen roolit oli myös hyvin selkeät. Minä ja Vera hoidettiin loppuja rooleja, sekä Vera ohjasi ja toimi jokapaikan höylänä. Lotta toimi avustajan hommissa ja kuvasi meille kivaa behind the scenes materiaalia. Tästä viikonlopusta kirjoitettiin myös artikkeli, jossa kerrotaan meidän viikonlopusta sekä myös vanhempien media-alan opiskelijoiden kisa viikonlopusta.